Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Oficialu: „Natus Vincere“ paskelbė apie „jL“ įsigijimą

Daug gandų apraizgytas sandėris galiausiai įvyko – viena didžiausių pasaulyje esporto organizacijų „Natus Vincere“, o konkrečiai jos „Counter-Strike“ ekipa, paskelbė prie savo penketuko prijungusi Justiną „jL“ Lekavičių.
Natus Vincere
Natus Vincere / HLTV.org nuotr.

23-ejų lietuvis atvyksta iš puikų periodą išgyvenančių „Apeks“. Su šia ekipa „jL“ nukeliavo iki „Blast.tv Paris Major“ pusfinalio, o vėliau prasiskynė kelią į „ESL Pro League“ ir „Elisa Masters Espoo“, bei buvo pakviesti į „Gamers8“ su 1 milijonu JAV dolerių priziniame fonde. „Apeks“ užkilo į 9-ąją vietą pasauliniame „Counter-Strike“ komandų reitinge ir toliau neketina sustoti. Tiesa, būsimi komandos ir „jL“ keliai ties čia išsiskiria.

Pačius „Natus Vincere“ sudrebino gan didelės permainos: po ilgo laiko komandą palieka net trys žaidėjai: Ilya „Perfecto“ Zalutskiy, Denisas „electronic“ Sharipovas ir Andrii „npl“ Kukharskiy. Jeigu pastarasis nedemonstravo iš jo norimo žaidimo, tai pirmi du pašalinti dar ir dėl politinių priežasčių – Ukrainos organizacija tiesiog nebenori savo komandose matyti rusų tautybės žaidėjų. Todėl buvo nuspręsta pereiti prie tarptautinio modelio, komandoje pasiliekant ukrainiečius Oleksandrą „s1mple“ Kostyliavą ir Valeriy „b1t“ Vakhouskiy.

Twitter nuotr./„jL“
Twitter nuotr./„jL“

Be „jL“ prie kolektyvo jungiasi suomių kapitonas Aleksis „aleksib“ Virolainenas, kurį dar visai neseniai iš startinio penketuko pašalino „Ninjas in Pyjamas“ ekipa. 26-erių suomis turi sukaupęs milžinišką patirtį vedant tarptautinius kolektyvus į priekį – Aleksis vadovavo tokiems vardams kaip „ENCE“, „OG“ ir „G2“ prieš pereinant į „NiP“.

Paskutinioji „NAVI“ dėlionės dalis – rumunas Mihai'us „iM“ Ivanas. Žaidėjas, puikiai save užsirekomendavęs „GamerLegion“ komandoje, kuri „Paris Major“ nužygiavo dar aukščiau nei „jL“ vedama „Apeks“ – iki finalo. Viso „Major“ metu „iM“ demonstravo įspūdingą statistiką, pasiekęs žaidimo 1.35 reitingą rumunas kandidatavo tapti čempionato naudingiausiu žaidėju. Tam sutrukdė tik paskutinys mačas, kuriame „GamerLegion“ nusileido „Vitality“ ir MVP statulėlė atiteko jų lyderiui „ZyWoO“.

Naujos sudėties „Natus Vincere“, jau kalbanti anglų kalba, debiutuos „BLAST Fall Groups“ turnyre, startuosiančiame liepos 13 dieną. Čia „NAVI“ susigrums su „BIG“, „Astralis“ ir „Heroic“ penketukais.

Naujoji „Natus Vincere“ sudėtis:

  • Oleksandr „⁠s1mple⁠“ Kostyliev
  • Valeriy „⁠b1t⁠“ Vakhovskiy
  • Aleksi „⁠Aleksib⁠“ Virolainen
  • Justinas „⁠jL⁠“ Lekavičius
  • Mihai „⁠iM⁠“ Ivan
  • Andrey „⁠B1ad3⁠“ Gorodenskiy (treneris)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas