Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutiniojo CS:GO „Major“ atranka: „jL“ triumfas ir „FaZe“ prie bedugnės krašto

Nenumaldomai artėjant paskutiniajam CS:GO „Blast.tv Paris Major 2023“ prasidėjo ir kvalifikaciniai turnyrai į šį grandiozinį renginį. Kaip jau yra įprasta atrankos vyksta trijuose regionuose - Europoje, Azijoje ir Okeanijoje bei Pietų ir Šiaurės Amerikose.
Justinas „jL“ Lekavičius (dešinėje)
Justinas „jL“ Lekavičius (dešinėje) / HLTV nuotr.

Iš Aurimo „Bymas“ Pipiro estafetę aukščiausio lygio čempionate perėmė Justinas „jL“ Lekavičius, kuris tapo vieninteliu lietuvišku akcentu šio tipo pirmenybėse. Apžvelgiame Justino komandos „Apeks“ bei kitų kelionę į šį pavasarį Paryžiuje vyksiantį „Major“.

Danijos sostinėje Kopenhagoje vykusioje pirmojoje „Major“ regioninėje atrankoje Justino Lekavičiaus ekipa startavo maču prieš „GamerLegion“, kurioje „jL“ iškart „griebė jautį už ragų“. Jau pačioje mačo pradžioje, kuris vyko „mirage“ žemėlapyje, Justinas pasižymėjo puikiais trimis „fragais“ per „anti-eco“. Pati komanda taip pat buvo užsivedusi ir laimėję gynybos pusę 11-4, „apeksai“ užtikrintai žengė pergalės link ir galiausiai laimėjo 16-8. „jL“ savo sąskaitoje surinko net 29 nužudymus ir puikiai prisistatė atrankos turnyre.

Po šios pergalės „Apeks“ sužinojo, jog jų kitas varžovas - grėsmingieji „FaZe“, kurie dar visai neseniai laimėjo „Intel Grand Slam“. Nors „jL“ su kompanija davė gerą kovą žymiesiems priešininkams, vis dėlto su pergale rankose iš „overpass“ (13-16) žemėlapio žengė esto Robino „ropz“ Koolo komanda. „jL“ sąskaitoje - 14 nužudymų ir 20 mirčių.

Sekančią dieną „Apeks“ susigrūmė jau su savo „lentynos“ komanda - „Bad News Eagles“ iš Kosovo. Po labai atkaklios kovos, kuri pareikalavo net pratęsimo, pergalę šventė lietuvio varžovai 16-19. Dabar „Apeks“ prarado teisę į suklupimą. Lietuvis ir vėl buvo rezultatyviausias savo ekipos žaidėjas su 32 nužudymais ir 24 mirtimis.

Ant plono ledo ėmę vaikščioti „Apeks“ atsitiesė jau kitą dieną, kai dėl iškritimo žaidė su „Sprout“. Susiėmę „apeksai“ vienodais rezultatais 16-11 įveikė savo varžovus „inferno“ ir „overpass“ žemėlapiuose ir užsikabino dar bent vienam mačui.

Paskutiniajame „Apeks“ mače dėl tiesioginio kelialapio į Paryžių teko grumtis su kvalifikacijoje patriukšmavusiais „B8 Esports“. Pačioje atrankos pradžioje šie ukrainiečiai įveikė tokius grandus kaip „Virtus.pro“ ir „MOUZ“, tačiau vėliau ėmė klysti ir galiausiai atsidūrė lemiamame susitikime su „Apeks“. Pirmasis žemėlapis „vertigo“ užsitęsė net iki kelių pratęsimų. Galiausiai po labai atkaklios kovos „jL“ su komanda šventė pergalę net 25-23. Tai, atrodo, buvo per didelis psichologinis smūgis ukrainiečiams, kurie sekantį žemėlapį „anubis“ prapylė 7-16 ir atidavė pergalę bei kelialapį į „Blast.tv Major“ lietuvio vedamai komandai į rankas. „Apeks“ gavo teisę žaisti „Major Challengers“ etape, o „B8“ dar turės progą atsitiesti paskutiniojo šanso kvalifikacijoje.

Tuo tarpu visoje atrankoje be „Apeks“ mačų pamatėme ir dar daugybę atkaklių susitikimų. Be vargo į Paryžiaus „Major“ legendų etapą prasibrovė „Natus Vincere“ ir „Fnatic“ kolektyvai. Pirmosios organizacijos komanda yra vienintelė, kurios CS:GO komanda dalyvavo visuose šio žaidimo „Major“ čempionatuose. Antrosios organizacijos ekipa buvo pirmoji laimėjusi „Major“ dar 2013-ais metais.

HLTV nuotr./„NAVI“ lyderis „s1mple“
HLTV nuotr./„NAVI“ lyderis „s1mple“

Krachą patyrė paskutiniojo „Major“ čempionai „Virtus.pro“ (tuomet buvę „Outsiders“). Atrankos metu, desperacijos apimti rusai, ėmė keisti sudėtį, tačiau tai jų nuo iškritimo neišgelbėjo ir artėjančiame čempionate nematysime titulo gynybos. Tokiu pat plonu ledu pasivaikščiojo ir „FaZe“, kurie po pergalės prieš „Apeks“, vėliau sugebėjo triskart prapilti ir galiausiai atsidūrė paskutiniojo šanso kvalifikacijos turnyre, vyksiančiame balandžio viduryje.

Netikėtikai legendomis tapo britai „Into The Breach“ ir prieš tai minėti „Bad News Eagles“ iš Kosovo.

Tai buvo pirmoji Europos regiono atranka, organizatoriai surengs tokias dvi. Antroji startuoja jau rytoj, o ten matysim tokius grandus kaip „G2“, „Heroic“, „Astralis“ bei kiti.

Galutinė „Blast.tv Major RMR A“ atrankos rikiuotė:

1. „Natus Vincere“ - „Blast.tv Paris Major Legends“

2. „Fnatic“ - „Blast.tv Paris Major Legends“

3. „Into The Breach“ - „Blast.tv Paris Major Legends“

4. „Bad News Eagles“ - „Blast.tv Paris Major Legends“

5. „GamerLegion“ - „Blast.tv Paris Major Challenger“

6. „Apeks“ - „Blast.tv Paris Major Challenger“

7. „OG“ - „Blast.tv Paris Major Challenger“

8. „MOUZ“ - „Blast.tv Paris Major Challenger“

9-11. „FaZe“ - „Blast.tv Paris Major Last Chance“

9-11. „Falcons“ - „Blast.tv Paris Major Last Chance“

9-11. „B8“ - „Blast.tv Paris Major Last Chance“

12-14. „Sprout“

12-14. „1WIN“

12-14. „Virtus.pro“

15-16. „Viperio“

15-16. „SAW“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas