Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pirmoji „Katowice 2022“ diena – kelias link taurės prasideda

Po pandeminės pertraukos sugrįžęs prestižinis Katovicų turnyras prasidėjo! Pirmosios atrankinės kovos vyko BO1 (vienas mačas – kas laimi, tas laimi) formatu ir sutraukė šimtų tūkstančių žiūrovų, o „Upper quarter-finals“ kategorija buvo kur kas įdomesnė (formatas - BO3). Štai kas įdomaus įvyko pirmąją dieną.
"Intel Extreme Masters" 2022 metų turnyras Katovicų mieste
"Intel Extreme Masters" 2022 metų turnyras Katovicų mieste

Pirmosios Katovičų turnyro kovos prasidėjo 12:00 Lietuvos laiku.

Iš pradžių susipažinkime su atidarymo kovomis („opening rounds“).

  • Mano favoritai „Ninjas in Pyjamas“ gan nesunkiai laimėjo prieš „Wisla Krakow“ komandą. Reikia pažymėti, kad lenkai priešinosi ir mačą pralaimėjo dar garbingu 16:12 rezultatu.
  • Naujai ir tikrai karšta „Copenhagen Flames“ komanda parodė savo liepsnas prieš „fnatic“ ir juos parklupdė įtikinančiu rezultatu 16:7. „Copenhagen Flames“ persvara buvo aiškiai juntama nuo pat pradžios ir danai neleido „fnatic“ diktuoti savo taisyklių.
  • Nors ir be Covid – 19 apmaudžiai prieš pat varžybas susirgusio Aurimo Pipiro „Bymo“, „MOUZ“ neturėjo didelių problemų su „GODSENT“ ir juos sutriuškino dvigubu rezultatu 16:8.
  • „Sprout“ dėjo visas pastangas, bet neatsilaikė prieš „FaZE“ – 12:16 „FaZE“ išplėšę pergalę ir nukeliavo toliau.
  • „ENCE“ ir „Entropiq“ kovo buvo gan vienpusė. Nors „Entropiq“ ir turėjo kelis momentus, kuriuose sužibėjo, jų buvo per mažai, o „ENCE“ lygis, bent jau šiame mače, buvo visa galva aukštesnis. Tą puikiai iliustruoja ir rezultatas – 16:9.
  • „OG“ ir „Renegades“ kova buvo įtemčiausia šiame etape, kadangi prireikė net pratęsimo. Komandų jėgos tikrai atrodė apylygės, o tai turėjo sukelti daugybę smagių emocijų šias varžybas stebėjusiems fanams. Galiausiai nervų šaltumą parodę „OG“ išplėšė pergalę rezultatu 19:16.
  • „BIG“ ir „Movistar Riders“ susitikimas nebuvo labai įsimintinas ir baigėsi 16:13 „BIG“ naudai.
  • Paskutiniame „opening rounds“ mače susitikę „Astralis“ ir „MIBR“ taip pat pademonstravo gan intensyvią kovą, po kurios toliau žengė „Astralis“. Taip, toks rezultatas nieko labai nenustebino, bet reginys buvo puikus.

„Upper quarter-finals“ kategorijoje vakare įvyko keturi susitikimai (jau BO3 formatu:

  • Mano minėti favoritai „Ninjas in Pyjamas“ krito prieš „Copenhagen Flames“ rezultatu 2:0. Nors ir gaila nindzių, tačiau darosi tikrai smalsu, kaip toli Katovicuose gali nueiti danai.
  • Lietuvio Aurimo Pipiro „Bymo“ ekipos „MOUZ“ ir „FaZe“ susitikimas buvo permainingas, tačiau galiausiai baigėsi „FaZe“ pergale 2:1.
  • „OG“ ir „ENCE“ kovojo atkakliai, užtikrintai, nors pradžioje iniciatyvą rankose laikė „OG“. Labai greitai „OG“ viską paėmė į savo rankas ir susitikimas baigėsi 2:0.
  • „BIG“ pradžio kovoje prieš „Astralis“ buvo tikrai puiki, bet kiti du mačai parodė „CS:GO“ senbuvių „Astralis“ pranašumą. Susitikimas baigėsi 2:1 „Astralis“ naudai.

Ir tai tik pirmoji 2022 metų Katovicų turnyro diena. Tikime, kad pamatysime dar ne vieną įdomų susitikimą tarp stipriausių pasaulio „CS:GO“ ekipų.

Tik primename, kad visas naujienas galėsite rasti Esporto namų tinklalapyje, o jei susigundytumėte turnyrą stebėti per naują projektorių ar televizorių – rekomenduojame apsilankyti mūsų partnerio „Topo centras“ tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas