Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekordiškai išaugo „CS:GO“ „skinų“ kainos

„Counter-Strike 2“ paskelbimas turėjo didelę įtaką kainų kilimui.
„Counter-Strike 2“
„Counter-Strike 2“

„Valve“ paskelbė, kad visi „CS:GO“ skinai pereis į „Counter-Strike 2“. Tada žmonės sužinojo, kad vizualiniai žaidimo atnaujinimai pakeis kai kurių „skinų“ išvaizdą, paverčiant jais gražesniais. Šie du faktoriai lėmė rekordiškai išaugusią „skinų“ paklausą.

Reikia pabrėžti ir „skinų“ dėžių kainas. Anksčiau „Steam“ parduotuvėje jos buvo vertos vos kelių centų, o dabar, pigiausia dėžė – „Snakebite Case“ – yra parduodama už daugiau nei dolerį. Taip pat žmonės pradėjo atidarinėji kur kas daugiau dėžių. Pvz., 2022 m. gruodžio mėn., buvo atidaryta 19.5 mln. dėžių, o 2023 m. kovą – 39.5 mln.

"Twitter" nuotr./„CS:GO“ atidarytos dėžes
"Twitter" nuotr./„CS:GO“ atidarytos dėžes

Iš viso žaidėjai išleido daugiau nei 100 milijonų USD per 30 dienų laikotarpį vien tik tam, kad atidarytų dėžes. Svarbiausia, kad daugumos dėžių žaidime nebegalima įgyti, o tai reiškia, kad mažėjant dėžių pasiūlai, kainos dar labiau kyla.

Nors tai nėra netikėta, žaidėjus vis dar glumina toks kainų šuolis, o kai kurie po tam tikro laiko grįžę prie žaidimo atras, kad jų „inventory“ vertė tapo tūkstančiais dolerių didesnė.

Lipdukai taip pat yra pagrindinė „Counter-Strike“ rinkos prekė. Daugelis nekantriai laukia „BLAST.tv Paris Major“ lipdukų kapsulės. Tai bus paskutinė „Major“ kapsulė. Istoriškai komandų ir žaidėjų parašų lipdukų kainos laikui bėgant labai svyravo. Visgi gegužę vyksiantis „Major“ bus paskutinis, tad žaidėjai nekantrauja įsigyti šių istorinių lipdukų.

"PC Gamer" nuotr./„AK-47 Wild Lotus“
"PC Gamer" nuotr./„AK-47 Wild Lotus“

Kalbant apie lipdukų kainų svyravimus, galima paminėti keletą pavyzdžių. „PGL Antwerp Major“ lipdukų kapsulės dabar kainuoja $2.35 USD, kuomet prieš keturis mėnesius jos kainavo vos 20 centų. „PGL Stockholm Major“ lipdukų kapsulių kainos taip pat padvigubėjo.

„CS2“ vizualiniai atnaujinimai taip pat paskatino rinką labiau susidomėti paskirais „skinų“ raštais, kurie dėka apšvietimo atnaujinimų, atrodo kur kas gražiau. Šviesa nuo šių raštų krenta kitais būdais, o tai prideda daugiau niuansų pačiai ginklo estetikai.

Šį mėnesį „CS:GO“ žaidžia rekordiškai daugiausiai žmonių istorijoje – pusantro milijono. Daugelis žaidimo gerbėjų taip pat dažniau pradėjo transliuoti, kaip atidarinėja dėžes. Belieka laukti, kada rinka atvės, nes daugelis žaidėjų mano, kad kainos gali kilti iki pat „CS2“ pasirodymo 2023 m. vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas