Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„S1mple“ pasmerkė spontanišką „Virtus.pro“ žaidėjų keitimą „Major“ kvalifikacijoje

Atrankos į paskutinįjį CS:GO „Blast.tv Paris Major“ įpusėjo, tuo tarpu komandos imasi visų įmanomų veiksmų, kad patekti į šį grandiozinį renginį.
Oleksandras „s1mple“ Kostylievas
Oleksandras „s1mple“ Kostylievas / "Blast" nuotr.

Viena organizacija - rusų „Virtus.pro“, kurios CS:GO penketukas yra praėjusio „IEM Rio Major 2022“ čempionai (tuo metu „Outsiders“ pavadinimu), Danijos sostinėje Kopenhagoje vykusioje kvalifikacijoje startavo puikiai - pirmajame savo mače įveikė portugalus „SAW“ ir žengė tikslo link.

Tačiau tuomet prasidėjo problemos - ekipa patyrė du iš eilės netikėtus pralaimėjimus „B8“ iš Ukrainos ir „Into The Breach“ iš Didžiosios Britanijos bei atsidūrė ant bedugnės krašto. Dar vienas pralaimėjimas lėmė, jog ekipa iškris iš atrankos ir turės praleisti „Major“ Paryžiuje.

Tuomet organizacijos vadovybė ėmėsi daugelį žmonių iš CS:GO bendruomenės pribloškusių veiksmų. Buvo nuspręsta pašalinti iš startinės komandos sudėties šių metų sausį prie penketuko prisijungusį Aleksandrą „KaiR0N-“ Anashkiną. Į jo vietą ekipa pasikvietė žaidėją, kurį 19-etis rusas pakeitė ir su kuriuo „Outsiders“ laimėjo „Major“ Brazilijoje - Danielių „n0rb3r7“ Daniyelyaną. Žaidėjui buvo nupirkti lėktuvo bilietai ir šis atskubėjo į Kopenhagą gelbėti kolektyvo.

Visgi toks sprendimas, kaip vėliau parodė komandos žaidimas, neatnešė reikiamos naudos - „Virtus.pro“ buvo sutriuškinti „MOUZ“ ekipos ir iškrito iš tolimesnės „Major“ atrankos.

Daugelis fanų pasmerkė tokį „Virtus.pro“ elgesį, o jiems pritarė ir vienas įtakingiausių CS:GO žaidėjų Rytų Europoje Oleksandras „s1mple“ Kostylievas iš „Natus Vincere“. Savo „telegram“ kanale ukrainietis pašiepė ir net iškeikė rusų organizaciją, šitaip pasielgusią su savo žaidėju.

„Ši organizacija pasielgė kaip mėšlo krūva. Pakeisti žaidėją tokioje stadijoje, ir dar teisintis apie tai, jog „KaiR0N-“ jaučia didelį stresą turnyre... Na, jūs mane supratote.“ - sakė CS:GO superžvaigždė.

„Vakar kalbėjausi su juo ir jis man atskleidė, jog tai buvo komandos sprendimas. Tokia tai ir komanda...“ - tęsė vienas geriausių CS:GO žaidėjų. - „Nerekomenduoju su šia organizacija žaidėjams rašytis sutarčių, nes jie jus suvalgys. Tokie veiksmai nepateisinami.“

„Nepamenu per CS:GO istoriją ir 19 „Major“, kad vyktų kažkas panašaus. Organizacija ir jos vadovybė, su tokiu požiūriu į savo žaidėjus, pelnytai iškrito“.

„Virtus.pro“ tapo vienintele CS:GO komanda istorijoje, laimėjusia „Major“, tačiau nepatekusia į sekantį ir tokiu būdu negins savo čempionų titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas