Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Valve“ per dieną „banino“ 40 tūkst. paskyrų

„Valve“ paskelbė, kad visam laikui „banino“ daugiau nei 40 tūkst. „Dota 2“ paskyrų dėl sukčiavimo
Valve
Valve / "YouTube" nuotr.

„Valve“ atskleidė, kad jie sukonstravo gudrius spąstus, kad prigautų tūkstančius žaidėjų, kurie naudojo „trečiųjų šalių programinę įrangą“, kad „pasiektų DOTA kliento viduje naudojamą informaciją, kuri nebuvo matoma įprasto žaidimo metu“, suteikdama jiems nesąžiningą pranašumą žaidime.

„Dota 2“
„Dota 2“

Šie spąstai veikė taip – sužinoję apie išnaudojimo atvejį, „Valve“ išleido žaidimo atnaujinimą, kuris žaidimo kliento viduje sukūrė „duomenų sekciją, kuri niekada nebūtų nuskaitoma įprasto žaidimo metu, bet kurią galėtų perskaityti tik sukčių naudojama programinė įranga“. „Valve“ teigia, kad kiekviena iš vakar „banintų“ paskyrų buvo nuskaityta iš tų slaptų duomenų, todėl įmonė „labai pasitikėjo, kad kiekvienas ban atvejis buvo pelnytas“.

Komentuodami šį įvykį „Valve“ teigė: „Nors kova prieš sukčius ir sukčiavimo įrangos kūrėjus dažnai lieka šešėlyje, mes norėjome šiuo visiems pasiekiamu pavyzdžiu dar kartą įrodyti mūsų poziciją sukčiavimo klausimu.“

„Valve“ taip pat teigė, kad yra pasiruošusi tobulinti savo sukčių prigavimo įrangą. Taip pat jie padėkojo žaidėjų bendruomenei, kuri padėjo sugauti sukčius apie tai pranešdami žaidimų kūrėjams ar patys pateikdami savo vertinimą „Overwatch“ atvejų peržiūrose.

Atsižvelgiant į tai, kad „Valve“ yra viena populiariausių „multiplayer“ (liet. kelių žaidėjų) žaidimo studijų pasaulyje, jie turi rimtą paskatą viešinti savo nuopelnus sukčių prigavimo atvejais. Tiesa, dalis žaidimų bendruomenės mano, kad jų pastangos yra nepakankamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas