Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Victus 16“ apžvalga – puikiai optimizuotas nešiojamas žaidimų kompiuteris

„HP“ dar 2021 metais pristatė asmeninių ir nešiojamų kompiuterių liniją, pavadintą „Victus“. Kaip pristato ir pats gamintojas, tai yra pigesnė ir kiek paprastesnė „OMEN“ prekinio ženklo versija. Žinoma, dažnai pigiau reiškia ir prasčiau, bet ar tikrai taip yra ir su „Victus“?
21C1_Taffyta_PerformanceBlue_KSP2_2000X2000
Victus 16.

Taigi, pradėkime apžvalgą nuo to, kas slypi po „Victus 16“ „kapotu“:

  • Procesorius – „Ryzen 5 5600h“.
  • Vaizdo plokštė – „Nvidia RTX 3060“ su 6GM RAM.
  • 16 colių „Full HD“ monitorius su 144HZ atnaujinimo dažniu.
  • Atmintinė: 16GB DDR4.
  • 512 GB SSD talpa.
Victus 16.
Victus 16.

Kai jau aišku, kokios kompiuterio specifikacijos, aptarsiu jo išvaizdą. Kompiuteris turi mėlyną matinę plastikinę dangą, tačiau tikrai negaliu sakyti, kad ji pigi – ją kaip tik malonu liesti, ant jos nelieka gerai matomų dėmių, kaip dažnai būna su nešiojamais kompiuteriais. Ant nugarėlės rasite ir sidabrinį „Victus“ logotipą, tačiau kitaip nei „OMEN“, jis nėra aktyvus ir nešviečia. Klaviatūra išdėstyta patogiai, klavišai spaudžiasi pakankamai tyliai, o didžiausias pliusas man – skaičių salelė, be kurios dirbti prie kompiuterio man yra kančia. „Victus“ sveria 2,41 kilogramo ir rankose tikrai jaučiasi, kad laikai kompiuterį, o ne plastmasės gabalą. Žinoma, kai kam tai nepatiks, tačiau man svoris nėra svarbus elementas – man norisi gero „performance“, o ne „MacBook Air“ tipo įrenginio.

Victus 16.
Victus 16.

„Victus“ monitorius tikrai puikus. 144HZ atnaujinimo dažnis yra daugiau nei pakankamas komfortiškai žaisti ir greitus „competitive FPS“ tipo žaidimus („Counter Strike: Global Offensive“ ar „Call of Duty: Modern Warfare Warzone“) – „FPS“ rodiklis visuomet siekia 200 – 300. Taip pat su šiuo kompiuteriu daug laiko praleidau ir prie „Cyberpunk 2077“ ir negaliu skųstis. Monitoriaus įstrižainė (16 colių) yra tikrai pakankama ir nevargina akių, norint įžiūrėti smulkesnius elementus tiek dirbant, tiek ir žaidžiant (nes kompiuterį naudoju tiek ir dirbant su „Excel“, tiek ir pramogoms). Spalvos vaizduojamos puikiai ir „nedegina“ akių.

O dabar apie tai, ar „Victus“ „patempia“ viską, ko reikėtų šiuolaikinėms pramogoms prie kompiuterio. Turiu pasakyti, kad taip, na, nebent viską norite žaisti tik užsistatę „Ultra High“ kokybę, kas pripažinkime, nėra realu perkant nešiojamą kompiuterį už 1300 eurų. „Victus“ viską atlieka puikiai, o jei ir „netempia“ super aukštos kokybės, tai tą kompensuoja aukštu švarių „FPS“ skaičiumi. Labai svarbi ir patobulinta dalis (netgi lyginant su „OMEN 15-ek0017no“, kurį taip pat išbandžiau), yra aušinimas, kuris tiesiog puikus – „Victus“ neūžia it senos audi turbina, tačiau įrenginys nekaista. Pats aušinimo „langas“ yra tikrai platus ir matosi, kad pasimokyta iš senesnių modelių klaidų.

Victus 16.
Victus 16.

Reziumuojant galiu pasakyti, kad „Victus“ esa labai patenkintas. Už savo kainą šis nešiojamas kompiuteris duoda daugiau, nei aš tikėjausi, o jį naudoju jau kelis mėnesius kiekvieną dieną – tiek darbui, tiek ir žaidimams. „Victus“ protingai sutaupė ant tokių dalykų, kaip šviečianti „RGB“ klaviatūra ar logotipas ant monitoriaus nugarėlės, bei itin aukšto atnaujinimo dažnio monitorius, kas gerokai sumažino kainą. Tuo pačiu inžinieriai pagerino aušinimo procesus, kas leidžia išgauti itin aukštą darbo našumą. Jei ieškote gero nešiojamo kompiuterio už protingą kainą – „Victus 16“ skirtas jums. Tai ne tik nepigiai atrodantis, bet ir veikiantis kompiuteris, duodantis į kaulus daug brangesniems modeliams.

Šį „Victus 16“ galite rasti mūsų partnerio „Topo centras“ parduotuvėse, o pasinaudoję „Topo Flex“ jį galite įsigyti už juokingai mažas mėnesines įmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas