Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viskas ką jums reikia žinoti apie „Blast.tv Paris Major 2023“

„Counter Strike: Global Offensive“ šaudyklės fanai su džiaugsmu, o galbūt ir šiokiu tokiu liūdesiu laukia paskutiniojo šio žaidimo „Blast.tv Paris Major“. Tai taps 19-uoju ir finaliniu tokio masto CS:GO čempionatu, mat nuo vasaros jį keičia naujasis „Counter-Strike 2“.
Oficialus čempionato plakatas
Oficialus čempionato plakatas / BLAST nuotr.

Šiame straipsnyje norime pristatyti jums visą informaciją apie pirmenybes, kurios startuoja jau gegužės 8-ąją - artėjantį pirmadienį. Bene mėnesį stebėsime nenutrūkstamas aukščiausio lygio CS:GO batalijas, kurios truks nuo gegužės 8-osios iki 21-os Prancūzijos sostinėje Paryžiuje.

„Blast.tv Paris Major“ tvarkaraštis, datos ir formatas

Viskas prasidės nuo „Challengers“ stadijos - ji tęsis gegužės 8-11 dienomis. Čia matysime 16-os komandų kovas, suskirstytų į „Challenger“ ir „Contender“ krepšelius, kurios rungsis pagal „šveicariška“ sistemą. Visi susitikimai bus milžiniškos svarbos, mat dauguma jų vyks „best-of-1“ (vieno žemėlapio) formatu, tik iškritimo ir kvalifikacijos mačai rengiami „best-of-3“ (iki dviejų pergalių). Vos pusė iš 16 „Challengers“ ekipų pateks į kitą etapą, likusios bus eliminuotos iš čempionato.

Po „Challengers“ prasidės „Legends“ etapas, kuris tęsis nuo gegužės 13-os iki 16-os. Čia taip pat išvysime 16-os komandų kovas „šveicariškoje“ sistemoje, kur „Challengers“ praėjusios ekipos grumsis su „Legends“ statusą turinčiais CS:GO kolektyvais (komandų sąrašas žemiau). Visi mačai vyks vieno žemėlapio formatu, tik iškritimo arba kvalifikacijos susitikimai bus žaidžiami iki 2 pergalių žemėlapiuose.

Užsibaigus šioms kovoms paaiškės 8 stipriausios ekipos, patekusios į „Champions“ etapą - finalinę čempionato stadiją. Paryžiaus „Accor“ arenoje renginys tęsis nuo gegužės 18-os iki 21-osios. Šiame etape iškart matysime rungtynes iki dviejų pergalių žemėlapiuose (best-of-3) ir čia vyks atkrintamosios - po pralaimėjimo ekipos bus arba eliminuotos, arba pateks į ketvirtfinalį, pusfinalį arba finalą.

„Blast.tv Paris Major“ prizinis fondas

„Blast.tv Paris Major 2023“ priziniame fonde turi net 1 milijoną 250 tūstančių JAV dolerių. Taip pat komandos nugalėtojos gaus 9000 „Blast Premier“ turnyrų taškų. Čempionato nugalėtojas ne tik gaus liūto dalį iš prizinio fondo, tačiau taip pat jiems bus įteikti pakvietimai į po „Major“ bene didžiausius Counter-Strike turnyrus - „IEM Cologne 2023“ ir „BLAST Premier World Finals“.

Vieta Laimėta pinigų suma „BLAST“ taškai
1 500 000$ 3500
2 170 000$ 2750
3-4 80 000$ 1775
5-8 45 000$ 1050
9-11 20 000$
12-14 20 000$
15-16 20 000$
17-19 10 000$
20-22 10 000$
23-24 10 000$

„Blast.tv Paris Major“ komandos

Viso paskutiniajame „Paris Major“ rungsis 24 aukščiausio lygio CS:GO komandos, suskirstytos į „Legends“, „Challengers“ ir „Contenders“ krepšelius. Pastarųjų dviejų krepšelių ekipos pirmosios pradės „Major“ kovas. „Challenger“ turime ir vienintelį lietuvį šiame „Major“ - Justiną „jL“ Lekavičių ir jo atstovaujamą „Apeks“.

„Blast.tv Paris Major“ „Contenders“ komandos

ENCE MOUZ Team Liquid Grayhound Gaming
Complexity Gaming The Mongolz Fluxo FaZe Clan

HLTV nuotr./Justinas „jL“ Lekavičius (dešinėje)
HLTV nuotr./Justinas „jL“ Lekavičius (dešinėje)

„Blast.tv Paris Major“ „Challengers“ komandos

Monte paiN Gaming G2 Esports GamerLegion
FORZE Esports Apeks Ninjas in Pyjamas OG

„Blast.tv Paris Major“ „Legends“ komandos

Natus Vincere 9INE FURIA Esports Fnatic
Heroic Into The Breach Team Vitality Bad News Eagles

Kaip žiūrėsime „Blast.tv Paris Major“?

Jeigu jūs tikrai norite pajusti paskutiniojo „Blast.tv Paris Major“ dvasią, tuomet reiktų atvykti į Paryžiaus „Accor“ areną. Bilietai parduodami „Blast.tv“ svetainėje, o kovos arenoje prasidės nuo „Legends“ etapo.

Jeigu neturite galimybės vykti į Prancūziją, tuomet siūlome stebėti visus Justino „jL“ Lekavičiaus ir „Apeks“ susitikimus, o taip pat pusfinalius ir finalą per Esports Namai Twitch kanalą. „Apeks“ savo kovas pradės su amerikiečių organizacijos „Team Liquid“ ekipa gegužės 8-ąją, 15:30.

„Blast.tv Paris Major 2023“ transliacijų ir nušvietimo partneris - Olybet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas