„Kadangi mūsų organizmas gali įsisavinti grikių lukštuose esančią celiuliozę, javainiai neturi kalorijų, bet aprūpina mus antioksidantais“, kurių reikia mūsų ląstelėms, telefonu naujienų agentūrai AFP sakė J.Harasym.
Naujasis išradimas ne tik padeda reguliuoti svorį, bet ir yra reikalingas diabetikams bei glitimo netoleruojantiems asmenimis, nes šokolado spalvos riešutų skonio javainiai „yra be glitimo ir nedidina cukraus kiekio kraujyje“, sakė J.Harasym.
Lenkijos Vroclavo ekonomikos universiteto mokslininkė sako, kad galvoja apie grikių alaus gamybą, nors jis turės kalorijų.
Iš Azijos kilę grikiai yra laikomi sveikatai reikalingų mineralų, amino rūgščių ir antioksidantų, tokių kaip flavanoidai, šaltiniu.
Grikių kruopos Lenkijoje, kaip ir Lietuvoje, dažnai valgomos kaip garnyras vietoj bulvių ar ryžių.