Jei virtuvėje turite sulčiaspaudę arba plaktuvę, juos lengvai galite pasiruošti ir namuose.
10 vertingų patarimų
• Gamindami kokteilį su morkų sultimis, įmaišykite šaukštelį aliejaus arba grietinėlės. Šių ingredientų dėka organizmas greičiau įsisavins morkose esančius vitaminus.
• Iš morkų, obuolių ir petražolių suplaktas sulčių kokteilis padės nusilpusiam imunitetui.
• Per saldžiam kokteiliui gaivos įpūs keli šaukšteliai žaliųjų citrinų sulčių.
• Jei kokteilis išėjo per tirštas, jį praskieskite apelsinų sultimis.
• Moliūgai, morkos ir abrikosai – kiek netikėtas, tačiau ypač sveikatingas vaisių ir daržovių derinys. Jį rekomenduojama gerti sergant mažakraujyste.
• Imbierą galima maišyti į daugelį sulčių kokteilių. Jis ne tik pagyvina jų skonį, bet ir padeda esant virškinimo sutrikimams bei sergant peršalimo ligomis.
• Nervų sistemos sutrikimais besiskundžiantiems žmonėms rekomenduojama tris kartus per savaitę išgerti iš pomidorų, salierų ir kopūstų pagamintą sulčių kokteilį.
• Jei nemėgstate sulčių kokteilių saldinti sirupu ar medumi, įmaišykite sunokusio mango vaisiaus minkštimo.
• Veido odą pagražins agurkų, serbentų, greipfrutų ir obuolių sulčių kokteilis. Jame slypi visai dienai žmogaus organizmui reikalingas vitamino C kiekis.
• Kedro riešutų miltai tinka ne tik kepiniams gardinti. Šis ingredientas gali tapti paskutiniu jūsų improvizuoto sulčių kokteilio akcentu!
Medaus, mėtų ir apelsinų sulčių kokteilis
Jums reikės:
– 1 stiklinės vandens;
– 1 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
– kelių šviežių ar džiovintų mėtų lapelių (daugiau ar mažiau – priklauso nuo to, kiek intensyviai kokteilyje norite justi mėtas);
– 2 arb. šaukštelių medaus;
– 1 arb. šaukštelio citrinos sulčių;
– 2 arb. šaukštelių klevų sirupo;
– žiupsnelio cinamono.
Gaminimas:
1. Užplikykite mėtų lapelius verdančiu vandeniu ir leiskite arbatai pritraukti.
2. Atvėsusią arbatą perkoškite sieteliu ir supilkite į ją ką tik išspaustas apelsinų sultis.
3. Sudėkite medų, įpilkite citrinos sultis ir klevų sirupą.
4. Mišinį suplakite elektriniu trintuvu, apibarstykite cinamonu ir gerkite.