Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sveiki atvykę į prieskonių pasaulį: ar viską žinote apie savo prieskonių lentyną?

Prieskonių vaidmuo patiekaluose turi be gali didelę reikšmę. Tinkamai parinkti, jie sukuria ypatingą skonių dermę, o jų aromatai žadina apetitą ne tik namiškiams, bet ir viso namo kaimynams. Kokie gi prieskoniai lyderiauja jūsų virtuvės lentynose? Pasitikrinkite, gal dar ne viską apie juos žinojote.
Turkiški prieskoniai
Prieskoniai / M.Misiukaitės nuotr.

– Kaip paprastą vištienos sultinį paversti šedevru? Atsakymas: į verdantį sultinį įmesti svogūną, kuriame įsmeigtas gvazdikėlis.

– Cinamonas dera ne tik prie įprastų saldžiųjų gaminių. Jis puikiai tinka ir pieniškos ryžių sriubos paskaninimui. Išbandykite!

– Ar žinojote, kad karštas vynas gali būti gardinamas ne tik tradiciniu gvazdikėliu, cinamonu, anyžiumi, bet ir šalaviju? Šis prieskonis karštam gėrimui suteiks malonaus gaivumo.

– Kvapnų prieskonių mišinį galite susikurti ir namuose. Pakaitinkite keptuvę (be aliejaus), įberkite 5 šaukštus rupios druskos ir perpus mažiau juodųjų pipirų grūdų. Įberkite žiupsnį savo mėgstamų prieskonių. Pakepinkite mišinį ant silpnos ugnies porą minučių. Atvėsinkite prieskonius, suberkite į maltuvę ir sugrūskite.

– Ypatingo skonio daržovių sriubai įpūsite, ją paskaninę dėmesio vertu prieskonių mišiniu. Ingredientai: 3 petražolių šakelės, 1 lauro lapas, kelios rozmarino šakelės, viena džiovinta slyva. Produktus suriškite ir įmeskite į verdantį sriubos vandenį kartu su daržovėmis.

– Nepamainomas sūrio, varškės, kiaušinių, avienos, ryžių ir daržovių sriubų draugas – peletrūnas – pasižymi kitų prieskonių skonio sustiprinimo savybe. Pavyzdžiui, jei norite, kad aštriame mėsos patiekale stipriau jaustųsi česnakas, į jį įberkite žiupsnelį smulkinto peletrūno.

– Kartokos, specifiniu kvapu pasižyminčios kadagio uogos ypač dera prie žvėrienos patiekalų, tačiau jei šiomis uogomis paskanintumėte jautieną, jos skonis taip pat primintų žvėrieną.

– Džiovintu čiobreliu galima apibarstyti ne tik pusryčių kiaušinienę, bet ir kartu su ja valgomą juodą duoną. Pakaitinkite kelias duonos riekes skrudintuve, užtepkite sviesto, užberkite čiobrelio ir ant viršaus užliekite šiek tiek medaus.

– Prieš dėdami į patiekalą kmynų, trumpai pakepinkite juos sausoje keptuvėje. Prieskoniai įgaus daugiau kvapnumo.

– Jei skundžiatės apetito stoka, į maistą įpjaustykite daugiau česnakų ir svogūnų. Tai turėtų sukelti didesnį alkio jausmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito