Vištienos vėrinukai su riešutų padažu

500 g vištienos filė, česnako skiltelė, šaukštas medaus, sojų padažo, pagal skonį druskos. Padažui: stiklinaitė žemės riešutų (be odelių), šaukštas aliejaus, česnako skiltelė, šaukštelis pomidorų tyrės, po žiupsnį cukraus ir druskos, po šaukštą citrinų ir apelsinų sulčių.
Vištienos vėrinukai su riešutų padažu
Vištienos vėrinukai su riešutų padažu / Fotolia nuotr.

Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedideliais pailgais gabalėliais.

Apibarstykite trintais česnakais, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, pagniaužykite pirštais ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Po kelis paukštienos gabalėlius suverkite ant medinių konditerinių iešmelių. Dėkite į keptuvę su įkaitusiais riebalais ir kepinkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes. Keptuvę uždenkite ir dar keletą minučių vėrinukus pakepinkite. Padėkite šiltai.

Paruoškite padažą: riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite kavamale.
Suberkite į dubenį, įpilkite du šaukštus šalto virinto vandens, aliejaus, sudėkite trintus česnakus, pomidorų tyrę, supilkite citrinų bei apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite.

Vištienos vėrinukus išdėliokite serviravimo lėkštėje, šalia pastatykite padažinę su pikantišku padažu.

Tiekite su paskrudinto prancūziško batono riekelėmis.

4 asmenims. Pagaminsite per 1 valandą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis