Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielės kalafijorų apkepas

Gabrielė siūlo pasigaminti kalafojorų apkepą.
Kalafijorų apkepas
Kalafijorų apkepas / Gabrielės nuotr.
Temos: 1 Apkepai

Patiekalui reikės:

– Vidutinio dydžio kalafijoro;
– Bekono gabaliukų (maždaug pilnos saujos);
– 100 gr olandiško sūrio;
– Dviejų virtų kiaušinių;
– 1/2 šaukšt. kario;
– 1/2 šaukšt. sauso čiobrelio;
– 15 gr sviesto;
– 100 ml riebaus pieno;
– Kelių šaukštų miltų;
– druskos;
– Pipipirų.

Gaminimas:

Išskaidyti kalafijoro žiedus ir trumpai apvirti sūdytame vandenyje. Kalafijorus sudėti į kepimo indą, ant viršaus išdėlioti gabaliukais pjaustytus kiaušinius.

Keptuvėje ištirpinti sviestą, dėti kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį pilti pieną, sudėti prieskonius ir kaitinti ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėti 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputi pavirti.

Padažą supilti ant kalafijorų ir kiaušinių, ant viršaus uždėti pjaustyto bekono ir užbarstyti likusiu sūriu. Kepti 180 laipsnių karščio temperatūroje, kol viskas gražiai apskrus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų