Patiekalui reikės:
– Vidutinio dydžio kalafijoro;
– Bekono gabaliukų (maždaug pilnos saujos);
– 100 gr olandiško sūrio;
– Dviejų virtų kiaušinių;
– 1/2 šaukšt. kario;
– 1/2 šaukšt. sauso čiobrelio;
– 15 gr sviesto;
– 100 ml riebaus pieno;
– Kelių šaukštų miltų;
– druskos;
– Pipipirų.
Gaminimas:
Išskaidyti kalafijoro žiedus ir trumpai apvirti sūdytame vandenyje. Kalafijorus sudėti į kepimo indą, ant viršaus išdėlioti gabaliukais pjaustytus kiaušinius.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, dėti kelis šaukštus miltų, nuolat maišant po truputį pilti pieną, sudėti prieskonius ir kaitinti ant silpnos ugnies. Padažui sutirštėjus, įdėti 3/4 tarkuoto sūrio ir dar truputi pavirti.
Padažą supilti ant kalafijorų ir kiaušinių, ant viršaus uždėti pjaustyto bekono ir užbarstyti likusiu sūriu. Kepti 180 laipsnių karščio temperatūroje, kol viskas gražiai apskrus!