Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos

Pusė raudongūžio kopūsto, 3 dideli obuoliai, saujelė besėklių razinų, pagal skonį maltų gvazdikėlių, muskatų, šaukštas medaus, pusės apelsino sulčių, šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus, šaukštas obuolių tyrės, 50 ml brendžio (razinoms mirkyti).
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos
Raudongūžių kopūstų ir obuolių salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Salotos

Kopūstą nuplaukite, viršutinius lapus pašalinkite, labai plonai supjaustykite. Sudėkite į gilų indą, pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pamaigykite rankomis. Įmaišykite tarkuotus obuolius, suberkite brendyje mirkytas razinas. Salotas pagardinkite prieskoniais ir bent valandą palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų.

Per tą laiką paruoškite užpilą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išsukite aliejų, apelsinų sultis, išlydytą medų ir obuolių tyrę. Užpilu apliekite salotas ir gerai išmaišykite.

Salotas sudėkite į dailiais nedideles taures. Galite tiekti su baltos duonos skrebučiais arba šviežiomis minkštomis bandelėmis.

2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų