Užpilui: indelis natūralaus jogurto arba 125 g liesos grietinės, 50 g aštresnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio (pavyzdžiui, rokforo), pusė nedidelio svogūno, šaukštas citrinos sulčių, pagal skonį druskos, baltųjų pipirų, pusė šaukštelio medaus, avokadas.
Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje.
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais. Išdėliokite ant salotų, suberkite šakute trupintą sūrį, skrudintus riešutus, smulkintus žalumynus, gražgarsčių lapelius.
Paruoškite užpilą: visus komponentus išplakite elektriniu plakikliu, atvėsinkite šaldytuve ir apliekite salotas.
Valgykite su sausoje keptuvėje skrudintos baltos duonos riekelėmis.
2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.