Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salotos su pelėsiniu sūriu

2 gūželės skirtingų spalvų salotinių trūkažolių, saujelė gražgarsčių lapelių, 200 g švelnesnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio, saujelė labai smulkiai kapotų svogūnų laiškų ir petražolių, 4 nemaži saldžiarūgščiai obuoliai, saujelė skrudintų graikinių riešutų, kelios riekelės šviežios itališkos duonos.
Salotos su pelėsiniu sūriu
Salotos su pelėsiniu sūriu / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Salotos

Užpilui: indelis natūralaus jogurto arba 125 g liesos grietinės, 50 g aštresnio skonio mėlynųjų pelėsių sūrio (pavyzdžiui, rokforo), pusė nedidelio svogūno, šaukštas citrinos sulčių, pagal skonį druskos, baltųjų pipirų, pusė šaukštelio medaus, avokadas.

Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais. Išdėliokite ant salotų, suberkite šakute trupintą sūrį, skrudintus riešutus, smulkintus žalumynus, gražgarsčių lapelius. 

Paruoškite užpilą: visus komponentus išplakite elektriniu plakikliu, atvėsinkite šaldytuve ir apliekite salotas.
Valgykite su sausoje keptuvėje skrudintos baltos duonos riekelėmis.
 

2 asmenims. Pagaminsite per 30 min.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų