Užkandėlė su mocarela

200 g šviežios mocarelos, 4 pomidorai, 2 prinokę avokadai, džiovintų bazilikų, šaukštelis citrinų sulčių. Padažui: 2 šaukšteliai „Pesto“ padažo su bazilikais, šaukštelis balzaminio acto, 3 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus, šaukštelis citrinų sulčių, 2 skiltelės česnakų, šaukštas kapotų žalumų, žiupsnelis cukraus, pagal skonį druskos.
Užkandėlė su mocarela
Užkandėlė su mocarela / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Pomidorai Mocarela

Mocarelą išimkite iš sūrymo, nuvarvinkite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir paskleiskite lėkštėje.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite šalia mocarelos.

Avokadus nulupkite, kauliuką išimkite, tada supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, išdėliokite ant pomidorų ir mocarelos griežinėlių. Dar pagardinkite džiovintais bazilikais.

Paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite ir suberkite į plakimo indą. Tada suberkite žalumynus, sukrėskite  „Pesto“ padažą, suberkite cukrų, kapotus žalumynus, supilkite balzaminį actą, aliejų, citrinų sultis.

Padažą išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Dar15 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant užkandėlės.

Tiekite su kapotomis petražolėmis ir sausoje keptuvėje skurdinta baltos duonos riekele.
2 asmenims. Pagaminsite per 25 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutrumpinti naujovių kelią iki būsimo specialisto: AIPA ir Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos pavyzdys
Reklama
Pavasaris – laikas kurti grožį savo kieme: specialistų patarimai, nuo ko pradėti ir kaip tvarkyti aplinką
Reklama
Žemės ūkyje vis labiau įsitvirtina biostimuliatoriai: kaip jie veikia?