Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vištiena su sūriu itališkai (Pollo alla parmigiana)

Šis patiekalas gali būti gaminamas su veršiena arba vištiena. Nors pagal patiekalo pavadinimą atrodo, kad jis turėtų būti su parmezano sūriu, bet galima gaminti ir tik su parmezanu, ir tik su mocarela, ir su abiem iškart. Beje, lietuviškas „Džiugas“ yra tikrai ne blogesnis už tikrą itališką parmezaną.
Vištiena su sūriu itališkai
Vištiena su sūriu itališkai / Kasuvalgyti.lt nuotr.

Jums reikės:

– 2 vištienos krūtinėlių (kartu su mažosiomis filė);
– 1 skardinės konservuotų pomidorų;
– apie 600 ml pomidorų tyrės arba konservuotų pomidorų;
– cukraus (jei pomidorai per rūgštūs);
– 100 g miltų;
– 1 kiaušinio;
– apie 100 g duonos džiūvėsių;
– apie 100 g tarkuoto „Džiugo“;
– 3 valg. šaukšt. džiovintų čiobrelių, bazilikų, raudonėlių;
– 3–4 rutuliukų mocarelos;
– druskos, pipirų.

Gaminimas:

Atskiriame mažąją vištos krūtinėlės filė nuo didžiosios, mažąją naudosime visą, o didžiąją padaliname pjaudami išilgai į dvi dalis (arba tris, jei filė didesnė). Kiekvieną gabaliuką pamušame plaktuku (visada muškite lygiąja plaktuko puse), pamušę pabarstome druska ir pipirais.

Paimame tris lėkštutes arba dubenėlius, į vieną dedame miltus, į antrą – plaktą kiaušinį, o trečiame sumaišome džiūvėsius, tarkuotą sūrį ir žoleles. Įkaitiname keptuvę, imame po vieną vištienos gabaliuką, apvoliojame miltuose, tada kiaušinio plakinyje ir prieskonių, sūrio bei džiūvėsių mišinyje.

Dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos. Pilnai iškepti nebūtina, nes kepsniukus dar kepsime orkaitėje.

Kol kepa vištiena, arba dar nepradėjus kepti, sutriname konservuotus pomidorus, juos sumaišome su pomidorų tyre, jei reikia įdedame cukraus, truputį druskos. Visą šitą pomidorų masę pilame į skardą (ji turi būti nei per didelė, nei per maža – tokia, kad tilptų vištienos gabaliukai ir daug laisvos vietos neliktų).

Į šį padažą dedame vištieną, ant vištienos uždedame pomidorų masės ir dar mocarelos, parmezano arba ir to, ir to.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. ir po to dar porą minučių įjungiame kaitinimą iš viršaus, kad gražiai paruduotų sūris. Valgome su makaronais.

kavalgyti.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų