Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“

Daiva siūlo pasigaminti saldainių.
Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“
Daivos saldainiai „Ferrero Rocher“ / Daivos nuotr.

Receptas:

– 100 g riešutinių vaflių;
– 150 g lazdyno riešutų;
– 200 g riešutinio kremo („Nutella“ ar panašaus);
– 150 g juodojo šokolado;
– 1 v. š. bekvapio aliejaus („Natura“)

Gaminimas:

Riešutus apie 10 minučių paskrudinti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, nuvalyti luobeles (virtuviniu rankšluosčiu ar riešutams pravėsus, tiesiog pirštais). Pasilikti sveikų riešutų įdėti į saldainių vidų, o likusius stambiai sukapoti.

Vaflius susmulkinti tiesiog šakute, suberti riešutus, dėti riešutinį kremą ir masę gerai išmaišyti. Suformuoti rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos vos drėgnomis rankomis. Turėtų išeiti 30–40 rutuliukų, priklausomai nuo jų dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldyti šaldytuve, kad sustingtų.

Šokoladą ant silpnos ugnies ar vandens garų vonelės maišyti su aliejumi, kol gausis vientisa lygi masė. Saldainius po vieną merkti į šokoladą, dėti ant kepimo popieriaus ir leisti šokoladui sustingti (šokoladas greičiau sustings šaldytuve).

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis