Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Editos braškių rabarbarų ežerėliai

Jums reikės:
Braškių rabarbarų ežerėliai
Braškių rabarbarų ežerėliai / Editos nuotr.

1 pakelio (500 g) bemielės sluoksniuotos tešlos (geriausia kur padalinta į šešis lakštus);
200 g varškės;
1 vnt kiaušinio;
150 g cukraus;
1 šaukštelio vanilininio cukraus;
150 g braškių;
300 g rabarbarų;
5 g žalatinos;
30 ml vandens.

Gaminimo eiga:

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų) kol suminkštės, tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje ištirpintą žalatiną ir palikite atvėsti.

Keksams kepti skirtų formelių (man gavosi 12vnt.) kraštus padenkite sluoksniu tešlos, o perteklių tiesiog pašalinkite – visas indelio vidus turi būti gražiai padengtas sloksniuota tešla. Varškę, kiaušinį ir likusį cukrų išsukite ir šia masę vienodomis dalimis patalpinkite į formeles. Kepkite tiek kiek nurodyta sluoksniuotos tešlos instrukcijoje, bet įprastai apie 15 min. 180 C karštumo orkaitėje.

Keksiukams atvėsus, supilkite rabarbarų masę ir kiekvieną keksiuką dekoruokite braške.

Skanaus!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų