- 50 g kambario temperatūros sviesto + 1 šaukštas indeliams ištepti
- 80 g rudojo cukraus
- 4 kiaušiniai
- 2 žaliosios citrinos
- 1 skardinė (400 ml) kokosų pieno
- 4 šaukštai sorų miltų (galite pakeisti paprastais kvietiniais miltais)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- apie 300 g šviežių arba šaldytų aviečių
- žiupsnelis druskos
- 1 šaukštas cukraus pudros
Porcijos: 6
Kalorijos: apie 335 kcal/ porc.
Trukmė: apie 40 min.
Ruošimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai išmaišykite, kol masė taps balkšva. Nutarkuokite žaliųjų citrinų žievelę, po to išspauskite jų sultis. Atskirai miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į plakinį su sviestu suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir kokosų pieną. Vėl energingai išplakite. Tada suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Išmaišykite. Pabaigoje atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus. Pasiruoškite 6 keraminius indelius ar puodelius, jų vidų ištepkite sviestu. Klafučių masę supilkite į indelius (nesklidinai). Ant viršaus suberkite avietes. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min. Šį desertą galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą. Skanaus!
Receptas iš www.isbandytireceptai.com