Linos obuolių pyragas

Susipjaustome skiltelėmis 5 didelius obuolius, kuriuos sumaišome su cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus. Išlydome 200 g sviesto. Supilame jį ant 270 g cukraus. Išmaišome. Įmušame 2 kiaušinius. Išsukame.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Linos nuotr.

Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir šaukštelis sodos „nugesintos“ grietinėje. Gerai išmaišome. Pusė tešlos pilame į sviestu išteptą kepimo indą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, galima šaukštą vis pamirkyti šaltame vandenyje. Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos. Pilame likusią tešlą (truputį pasiliekame pyrago viršui). Pilame likusius obuolius ir viską uždengiame tešla.  Pyrago viršų galime pabarstyti ruduoju cukrumi, kad išeitų traškus paviršius. 

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ant karšto pyrago pabarstome cukraus pudros.
Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis