Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linos obuolių pyragas

Susipjaustome skiltelėmis 5 didelius obuolius, kuriuos sumaišome su cinamonu ir 2 šaukštais rudojo cukraus. Išlydome 200 g sviesto. Supilame jį ant 270 g cukraus. Išmaišome. Įmušame 2 kiaušinius. Išsukame.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Linos nuotr.

Į jau turimą masę beriami 360 g miltų ir šaukštelis sodos „nugesintos“ grietinėje. Gerai išmaišome. Pusė tešlos pilame į sviestu išteptą kepimo indą. Kad masė mažiau liptų prie šaukšto, galima šaukštą vis pamirkyti šaltame vandenyje. Pusę obuolių kiekio paklojame ant tešlos. Pilame likusią tešlą (truputį pasiliekame pyrago viršui). Pilame likusius obuolius ir viską uždengiame tešla.  Pyrago viršų galime pabarstyti ruduoju cukrumi, kad išeitų traškus paviršius. 

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Ant karšto pyrago pabarstome cukraus pudros.
Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų