Мėlynių putėsiams:
- 100 gr. šaldytų trintų mėlynių
- 150 gr. grietinės (naudojau 30 %)
- 200 gr. grietinėlės 35-36%
- 1 v.š. (nubrauktas) želatinos
- 3 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį; priklauso nuo uogų rūgštumo)
Mėlynių želė:
- 200 gr. šaldytų mėlynių
- 2 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
- 1 a.š. želatinos
Baltojo šokolado musui:
- 120 gr. baltojo šokolado
- 200 gr. grietinėlės 35-35 %
Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilame 3 v.š. šalto vandens ir paliekamе išbrinkti. Išplakame grietinę, mėlynes (prieš tai pertriname jas per sietelį) ir pusę cukraus pudros. Ištirpiname želatiną ir atvėsintą (!) supilame į turimą masę.Išplakame. Iki standumo išplakame grietinėlę su likusia pudra ir atsargiai įmaišome į mėlynių/grietinės masę. Išpilstome į indelius ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų.
Mėlynių želė. Užpilame želatiną 3 a.š. šalto vandens ir paliekame išbrinkti. Išbrinkusią dedame kartu su trintomis, per sietelį pertrintomis mėlynėmis, ir pakaitiname, kol ištirpsta želatina, bet neužviriname (!). Atvėsiname ir atsargiai išpilstome ant sustingusių mėlynių putėsių. Statome į šaldytuvą, kad želė sustingtų.
Šokolado musas. Šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje ir atvėsiname. Įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, minimaliu greičiu paplakame viską plaktuvu. Išpilstome ant sustingusios mėlynių želės ir statome vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Receptas iš http://aj-receptai.blogspot.com.