Razinas nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite brendžiu ir palikite, kad pamirktų. Pieną ir grietinėlę supilkite į puodą. Įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukėlusi nuo ugnies, suberkite cinamoną, muskatus, tarkuotas apelsinų žieveles, cukrų ir išmaišykite.
Suberkite ryžius, puodą statykite ant silpnos ugnies ir maišydama virkite apie 20 minučių. Išgriebkite vanilės ankštį ir virkite pudingą dar apie 20 minučių (kol susidarys kremo tirštumo masė).
Sukrėskite į serviravimo dubenėlius ir palikite atvėsti. Tiekdama viršų apibarstykite brendyje mirkytomis razinomis.
Konditerio pasiūlymas: jei saldų ryžių pudingą ketinate tiekti ne desertui, o, tarkim, vakarienei, jį tiktų pagardinti bet kokia rūgštesne uogiene. Galite įmaišyti rūgštesnių kubeliais pjaustytų nuluptų obuolių – irgi labai gardu, be to, gaivu.
4 asmenims. Paruošite per 1 valandą 10 minučių.