Reikės:
1 žiedinio kopūsto,
100 g fermentinio sūrio,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto išlukštentų saulėgrąžų,
krapų,
cukraus,
druskos,
paprikos miltelių.
Gaminame:
Žiedinį kopūstą nuplauname ir susmulkiname žiedynais. Puode užverdame vandenį, jį truputį pasūdome bei pasaldiname, sudedame žiedinius kopūstus ir verdame apie 15 minučių.
Kai žiediniai kopūstai išverda, juos išimame iš vandens ir nusausiname. Karščiui atsparų indą ištepame sviestu. Į indą dedame kopūstus, juos apibarstome sutarkuotu sūriu, saulėgrąžomis bei paprikos milteliais.
Kepame orkaitėje tol, kol sūris išsilydys. Išėmus iš orkaitės, žiedinius kopūstus apibarstome sukapotais krapais. Patiekiame patiekalą su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar daržovių salotomis.
Skanaus!