Reikės:
10 bulvių,
1 kiaušinio,
2 šaukštų miltų,
druskos, prieskonių,
2 šaukštų pieno,
trupučio virtų grybų, svogūno, žirnelių, dešros ar kumpio.
Gaminame:
Nuplauname bulves ir išverdame pasūdytame vandenyje. Atvėsusias bulves nulupame, sumalame mėsmale arba gerai sugrūdame. Į bulvių masę įdedame 1 kiaušinio trynį, įberiame 2 šaukštus miltų, pasūdome, paskaniname prieskoniais, išminkome.
Kepimo skardą ištepame riebalais, bulvių tešlą dedame į konditerinį švirkštą ir ant skardos formuojame lizdelius (galima formuoti ir šaukštu).
Į lizdelius pridedame su sviestu ar spirgučiais pakepintų žirnelių, virtų grybų, smulkiai pjaustyto svogūno, smulkiai pjaustytos dešros ar kumpio.
Lizdelius aptepame kiaušinio tryniu, išplaktu su 2 šaukštais pieno.
Kepame 10 min. orkaitėje, kol lizdeliai gražiai pagels.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.