Jei neturite noro gaminti salotų, mėsos kepsnį galite pagardinti šviežiais ar marinuotais agurkėliais.
Reikės:
500 gr. kiaulienos,
2-3 svogūnų,
2-3 morkų,
neriebaus majonezo,
druskos, pipirų.
Gaminame:
Kiaulieną supjaustome 1-1,5 cm dydžio gabaliukais. Gabaliukus truputį pamušame. Tada mėsą apibarstome druska ir pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepame iš abiejų pusių.
Svogūnus nulupame ir besišluostydami ašaras, smulkiai supjaustome. Susmulkintus svogūnus apkepame keptuvėje.
Morkas stambiai sutarkuojame ir apkepame.
Į kepimo formą įpilame šlakelį aliejaus, dedame apkeptus kiaulienos gabalėlius. Ant mėsos dedame sluoksnį apkeptų svogūnų, paskui – morkų. Ant viršaus užpilame majonezo ir viską kepame orkaitėje apie 20 minučių.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.