Reikės:
apie 3 kg vištos,
3-4 rūgščių obuolių.
Marinatui:
1 valgomojo šaukšto medaus,
1 arbatinio šaukštelio „Vegetos“,
1 arbatinio šaukštelio druskos (mėgstantys sūriau, gali druskos dėti ir daugiau),
100 g majonezo,
2 arbatinių šaukštelių kmynų,
1 nedidelės galvutės česnako,
Žiupsnelio mairūno.
Gaminame:
Pirmiausia vištą apdorojame - nuplauname ir nusausiname. Medų ištirpiname ir sumaišome su „Vegeta“, druska, majonezu, kmynais, išspausta česnako galvute, mairūnu.
Tada paruoštu marinatu įtriname vištą ir palaikome apie 4 valandas. Vėliau į vištos vidų prikemšame obuolių ir užsiuvame.
Vištą kepame suvynioję į kepimo foliją orkaitėje apie tris valandas ant silpnos ugnies arba maždaug 175-200 laipsnių temperatūroje. Jei višta mažesnė, kepame trumpiau.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.