„15min“ receptai: kotletukai su siurprizu

Šiuos kotletukus galima valgyti tiek karštus, tiek šaltus.
Kotletukai
Kotletukai / Photos.com nuotr.

Reikės:

225 g maltos kiaulienos,

225 g maltos kalakutienos,

150 g džiūvėsėlių,

5 šaukštų pieno,

2 kiaušinių,

1 nedidelio svogūno,

1 citrinos žievelės,

Pusės obuolio,

Smulkintų petražolių, krapų,

Kvapiųjų pipirų, druskos,

Įdarui,

Džiovintų slyvų,

Marinuotų mažų agurkėlių,

Mažų pomidoriukų.

Gaminame:

Dubenyje sumaišome kiaulienos ir kalakutienos faršą, įdėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, kiaušinius. Viską išmaišome. Tada įberiame druskos, petražolių, krapų, pipirų ir išmaišome dar kartą.

Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudedame mirkytus džiuvėsėlius ir išmaišome.

Šaukštu imame faršo, suformuojame rutuliuką ir į vidų įkišame džiovintą slyvą. Pavoliojame džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dedame pomidoriuką arba agurkėlį.

Ištepame skardą aliejumi ir sudedame rutuliukus. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir kepame apie 30 minučių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis