Reikės:
225 g maltos kiaulienos,
225 g maltos kalakutienos,
150 g džiūvėsėlių,
5 šaukštų pieno,
2 kiaušinių,
1 nedidelio svogūno,
1 citrinos žievelės,
Pusės obuolio,
Smulkintų petražolių, krapų,
Kvapiųjų pipirų, druskos,
Įdarui,
Džiovintų slyvų,
Marinuotų mažų agurkėlių,
Mažų pomidoriukų.
Gaminame:
Dubenyje sumaišome kiaulienos ir kalakutienos faršą, įdėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, kiaušinius. Viską išmaišome. Tada įberiame druskos, petražolių, krapų, pipirų ir išmaišome dar kartą.
Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudedame mirkytus džiuvėsėlius ir išmaišome.
Šaukštu imame faršo, suformuojame rutuliuką ir į vidų įkišame džiovintą slyvą. Pavoliojame džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dedame pomidoriuką arba agurkėlį.
Ištepame skardą aliejumi ir sudedame rutuliukus. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių ir kepame apie 30 minučių.
Skanaus!