Reikės:
Pusės puodelio pomidorų,
trečiadalio puodelio miltų,
pusės puodelio neriebaus parmezano sūrio,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
pusės puodelio maltų linų sėmenų,
1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių,
1 puodelio lieso pieno,
2 valgomųjų šaukštų linų sėmenų aliejaus,
1 kiaušinio,
raudonėlių, druskos, pipirų.
Gaminame:
Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 10 minučių, kol suminkštės,
nusausiname ir supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome pomidorus, miltus,
parmezano sūrį, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, raudonėlus, druską
ir pipirus.
Atskirame inde išplakame kiaušinį, pieną ir linų sėmenų aliejų.
Gautą mišinį pilame į miltus ir gerai išmaišome. Kepimo skardą patepame riebalais ir
supilame tešlą. Tešlą dedame į orkaitę ir apkepkite, kol lengvai pagels.
Ant picos pagrindo dedame įdarą. Pagrindą patepame pomidorų pasta, apibarstome picos prieskoniais ir trupučiu aitriųjų pipirų, dedame riekelėmis supjaustytus pomidorus, paprikas, juodąsias alyvuoges ir viską apibarstome tofu sūriu.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.