Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„15min“ receptai: šonkauliukai su medaus padažu

Pikantiško skonio šonkauliukai tikrai praskaidrins nuotaiką niūrų ir tamsų žiemos vakarą.
Šonkauliukai
Šonkauliukai / Photos.com nuotr.

Reikės:

800 g kiaulienos šonkauliukų (maždaug 8 cm ilgio gabalėlių),

4 šaukštų skysto medaus,

3 šaukštų sojų padažo,

20 g imbiero šaknies,

1 skiltelės česnako,

druskos, pipirų, prieskonių mėsai.

Gaminame:

Šonkauliukus nuplauname, nusausiname ir sudedame į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Susmulkiname imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišome su medumi. Į masę įdedame imbiero, česnako, druskos, pipirų ir prieskonių.

Likus 10 minučių, kol baigs kepti, šonkauliukus aptepame medaus ir prieskonių mišiniu.
Keptus šonkauliukus į stalą patiekiame su daržovių salotomis.

Skanaus!

Receptų konkurso taisykles rasite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais