Reikės:
800 g kiaulienos šonkauliukų (maždaug 8 cm ilgio gabalėlių),
4 šaukštų skysto medaus,
3 šaukštų sojų padažo,
20 g imbiero šaknies,
1 skiltelės česnako,
druskos, pipirų, prieskonių mėsai.
Gaminame:
Šonkauliukus nuplauname, nusausiname ir sudedame į šaltu vandeniu apšlakstytą skardą. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Susmulkiname imbierą ir česnaką. Sojų padažą sumaišome su medumi. Į masę įdedame imbiero, česnako, druskos, pipirų ir prieskonių.
Likus 10 minučių, kol baigs kepti, šonkauliukus aptepame medaus ir prieskonių mišiniu.
Keptus šonkauliukus į stalą patiekiame su daržovių salotomis.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.