Reikės:
300 g spagečių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 šaukštelio sviesto,
150 g šaldytų žirnelių,
200 ml sultinio,
150 g grietinės,
1 šaukšto krienų,
1 kiaušinio trynio,
100 g rūkytos lašišos,
3 šaukštai įvairių smulkintų žalumynų.
Gaminame:
Išvirkite makaronus. Svogūną ir česnaką supjaustome ir pakepiname ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Suberiame šaldytus žirnelius, supilame sultinį, įberiame maltus juoduosius pipirus, gabalėliais supjaustytą lašišą ir troškiname apie 5 minutes. Įdedame grietinės, krienų ir užverdame padažą. Nukeliame keptuvę nuo ugnies ir įmaišome kiaušinio trynį.
Ant spagečių pilame padažą ir pridedame žalumynų. Viską išmaišome ir patiekiame.
Skanaus!