„15min“ receptai: varškės apkepas

Pasigaminkite saldų, burnoje tirpstantį apkepą.
Apkepas
Apkepas / Photos.com nuotr.

Reikės:

3 pakelių varškės,

2 šaukštų manų kruopų,

Pusės stiklinės grietinėlės,

6-7 kiaušinių,

4 šaukštų miltų,

1 citrinos,

1 stiklinės razinų,

1 obuolio,

4-5 šaukštų cukraus,

sviesto skardai patepti.

Gaminame:

Per sietelį pertriname varškę. Į varškę supilame grietinėlę, suberiame miltus, įdedame kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišome. Tada suberiame miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę dedame iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Išmaišome.

Kepimo skardą ištepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis. Į skardą dedame pusė tešlos, ant jos beriame pusė razinų, tada supilame likusią tešlą. Apkepo viršų puošiame razinomis ir skiltelėmis supjaustytu obuoliu.

Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis