Reikės:
500 g vištienos filė,
100 g krakmolo,
1 kiaušinio,
2–3 skiltelių česnakų,
5 valgomųjų šaukštų majonezo,
druskos, juodųjų pipirų ir prieskonių pagal skonį,
aliejaus kepti.
Gaminame:
Viename inde sumaišome krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustome juostelėmis ir sudedame į paruoštą masę. Viską gerai sumaišome ir palaikome pusvalandį šaldytuve. Įkaitiname keptuvę, šauktu dedame paruoštą masę ir formuojame blynelius. Apkepame iš abiejų pusių.
Kepsnelius patiekiame su ryžiais, bulvių koše, gruzdintomis bulvytėmis. Siūlau pagardinti majonezo, pomidorų padažo ir česnakų padažu.
Patarimas: tokius kepsnelius galima kepti ne tik su vištiena, bet ir su bet kokia kita mėsa, krabų lazdelėmis ar žuvies gabalėliais.
Skanaus!
Receptų konkurso taisykles rasite čia.