Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anties kulšelė su raudonojo vyno ir apelsinų padažu bei keptais obuoliais

Siūlome išbandyti naują receptą!
Anties kulšelė su raudonojo vyno ir apelsinų padažu bei keptais obuoliais
Anties kulšelė su raudonojo vyno ir apelsinų padažu bei keptais obuoliais / „Kotanyi“ nuotr.

Reikės: 1 anties kulšelė, 20 g aliejaus,100 g raudonojo vyno, 1 apelsinas, 1 vidutinio dydžio obuolys,10 g migdolų drožlių, 20 g sviesto, 10 g medaus.

Anties kulšelę apkepame keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Po to dedame į skardelę ir pašauname į 180°C temperatūros orkaitę apie 20–30 min.

Obuolį pjauname pusiau ir gražiai, nepažeidę kiauto, išimame sėklalizdžius, į vidų įberiame migdolų drožlių, dedame į skardelę ir pašauname į tą pačią orkaitę.

Padažas: į prikaistuvį pilame vyną, dedame medų, išspaudžiame apelsino sultis ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Turi nugaruoti pusė skysčio. Paliekame šiek tiek pravėsti.

Patikriname, ar iškepusi antis: į storiausią vietą duriame smeigtuku ar peiliu ir jeigu nebėga skystis, vadinasi, iškepusi. Obuolys turi būti vidutiniškai kietas (bet neskystas, nes sukris).

Dabar į paruoštą padažą dedame gabalėlį sviesto ir palengva maišydami ištirpiname jį.
Į lėkštę pilame padažą, dedame iškeptą obuolį ir anties kulšelę. Galime papuošti apelsino skiltele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos