Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apkepas su pomidorais

200 g virtų šviežių lakštinių, 6 dideli pomidorai, 7 kiaušiniai, po stiklinę grietinėlės ir pieno, 1,5 pakelio riebios varškės, 2 šaukštai miltų, 3 svogūnai, saujelė tarkuotos mocarelos, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, Provanso žolelių mišinio, saujelė kapotų petražolių.
Apkepas su pomidorais
Apkepas su pomidorais. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Apkepai

Makaronus su šlakelius aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.
Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų , viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.

Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
5 asmenims. Pagaminsite per 45 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų