Apkepas su pomidorais

200 g virtų šviežių lakštinių, 6 dideli pomidorai, 7 kiaušiniai, po stiklinę grietinėlės ir pieno, 1,5 pakelio riebios varškės, 2 šaukštai miltų, 3 svogūnai, saujelė tarkuotos mocarelos, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, Provanso žolelių mišinio, saujelė kapotų petražolių.
Apkepas su pomidorais
Apkepas su pomidorais. / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Apkepai

Makaronus su šlakelius aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.

Kiaušinius iki vientisos masės išplakite su pienu, grietinėle ir per sietelį pertrinta varške, suberkite miltus. Plakinį pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Provanso žolelių mišiniu.
Į riebalais pateptą kepimo skardą klokite lakštinių sluoksnį, tada paskleiskite svogūnų ir pomidorų , viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, užpilkite kiaušinių plakiniu, likusiais pomidorais ir tarkuotu sūriu.

Kepkite karštoje orkaitėje apie 20 min.
5 asmenims. Pagaminsite per 45 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis