Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apkepas su špinatais

2 pakeliai riebios varškės, 2 stiklinės virtų ryžių, 5 kiaušiniai, 150 ml riebios grietinėlės, apie 400 šaldytų špinatų, po 6 vyšninius geltonus ir raudonus pomidoriukus, cukinija, saujelė kedrų riešutų, 150 g sviesto, 2 svogūnai, 3 česnako skiltelės, apie 150 g tarkuotos mocarelos, pagal skonį druskos, pipirų, įvairių šviežių žalumynų (krapų, petražolių).
Apkepas su špinatais
Apkepas su špinatais / Fotolia nuotr.

Špinatus atitirpinkite ir nuvarvinkite.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels, pakepinkite 80 g sviesto, tada suverskite špinatus.  Kelias minutes patroškinusi, atvėsinkite.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su varške, druska, grietinėle ir žalumynais, o baltymus išplakite iki standžių putų ir palengva įmaišykite į ryžius.

Varškės ir ryžių masę atsargiai, kad nesukristų baltymai, sumaišykite. Pusę jos krėskite į karščiui atsparią kepimo formą, ant viršaus paskleiskite špinatų ir svogūnų sluoksnį, suberkite tarkuotą mocarelą, tada sukrėskite likusią varškės masę.

Cukinijas nuplaukite, susmulkinkite, išdėliokite ant apkepo. Į tarpelius įspauskite vyšninių pomidoriukų.

Ant viršaus išdėliokite sviesto drožleles, suberkite sausoje keptuvėje skrudintus riešutus. Apkepą kepkite karštoje orkaitėje apie 40 min.

6 asmenims. Paruošite per 50 min. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų