Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baklažanai su daržovėmis

2 dideli baklažanai, 4 pomidorai, svogūnas, 1 saldžioji paprika, 2 morkos, 1 pastarnokas, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 2 česnako skiltelės, aliejaus, druskos, pipirų ir smulkintų petražolių.
Baklažanai su daržovėmis
Baklažanai su daržovėmis / Fotolia nuotr.

Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai, išskobkite minkštimą, apibarstykite druska ir palaikykite apie 20 minučių.

Per tą laiką paruoškite daržovių įdarą. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite žievelę, supjaustykite stambiais kubeliais.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, pakepinkite, kol pagels. Sudėkite tarkuotas morkas, pastarnoką ir kubeliais pjaustytas paprikas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Pabaigoje įmaišykite pomidorus, išspauskite česnaką. Troškinį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Baklažanų puseles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir 2–3 min. apvirkite verdančiame vandenyje. Išgriebkite baklažanus iš vandens, sudėkite į karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą, ant viršaus užkrėskite daržovių troškinio, užberkite tarkuoto sūrio.

Kepkite 15–20 min. iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

4 asmenims. Paruošite per 50 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų