Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai, išskobkite minkštimą, apibarstykite druska ir palaikykite apie 20 minučių.
Per tą laiką paruoškite daržovių įdarą. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite žievelę, supjaustykite stambiais kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus, pakepinkite, kol pagels. Sudėkite tarkuotas morkas, pastarnoką ir kubeliais pjaustytas paprikas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Pabaigoje įmaišykite pomidorus, išspauskite česnaką. Troškinį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Baklažanų puseles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir 2–3 min. apvirkite verdančiame vandenyje. Išgriebkite baklažanus iš vandens, sudėkite į karščiui atsparų stiklinį arba keraminį indą, ant viršaus užkrėskite daržovių troškinio, užberkite tarkuoto sūrio.
Kepkite 15–20 min. iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4 asmenims. Paruošite per 50 min.