Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu

Gabrielė siūlo pasigaminti traškią vištieną su saldžiarūgščiu padažu.
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu / Gabrielės nuotr.

Vienai porcijai reikės:

– 200 gr mėgiamos jūrinės žuvies filė;
– Prieskonių (druskos, pipirų)
– Sojos;
– Kukurūzų krakmolo (pora šaukštų);
– 1 kiaušinio baltymo;
– Aliejaus kepimui.

Padažui reikės:

– Skiltelės česnako;
– Vandens (pusė stiklinės);
– 1/3 stiklinės kečupo;
– 1 arb. šaukšt. acto;
– Cukraus;
– Žiupsnelio druskos;
– Šaukšto kukurūzų krakmolo ištirpinto 1/3 stiklinėje vandens.

Garnyrui: ryžių.

Papuošimui – šviežiai pjaustyto baziliko.

Gaminimas:

Žuvį supjaustyti nedideliais gabaliukais, pabarstyti pipirais, druska, šiek tiek apšlakstyti soja ir palikti pasimarinuoti 15 minučių. Išplakti kiaušinio baltymą iki putų, užpilti ant žuvies, įdėti porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišyti ir dėti į stipriai įkaitintą aliejų. Kepti, kol žuvis gražiai apskrus.

Padažo gaminimas: į pusė stiklinės vandens supilti kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišyti. Paragauti ar netrūksta rūgštumo ar saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinti, supilti padažą ir kaitinti kol  sutirštės.

Žuvį patiekti su virtais ryžiais, apšlakstyti padažu ir pagražinti šviežiai pjaustytais bazilikais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų