Nuplaukite kriaušes, perpjaukite išilgai į keturias dalis, išpjaukite sėklas, supjaustykite stambiais gabalėliais.
Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas, sudėkite į dubenį, suberkite kriaušių gabalėlius.
Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. Į salotas supilkite padažą ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į dubenėlius, berkite graikinių riešutų, patrupinkite sūrio.
Jei turite laiko ir noro, šias salotas ruoškite su karamelizuotomis kriaušėmis. Kriaušes supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje ištirpinkite šaukštelį sviesto ir šaukštą rudojo cukraus, pakaitinkite, kol cukrus ištirps, sudėkite kriaušių griežinėlius ir trumpai apkepkite iš abiejų pusių. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, sudėkite kriaušių griežinėlius, kubeliais pjaustytą sūrį ir graikinius riešutus, apšlakstykite balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus padažu.