„Kepti“ ledai
600 g vanilinių ledų, 600 g braškinių ledų, 3 kiaušinių baltymai, 3 šaukštai cukraus pudros, 3 šaukštai susmulkintų riešutų.
Baltymus išplakite su cukraus pudra. Labai gerai atšaldytus ledų gabalus sudėkite į karščiui atsparią lėkštę, aptepkite plaktais baltymais, pabarstykite riešutais ir įstatykite į labai karštą (250-270°C) orkaitę. Palaikykite, kol baltymas paruduos, o ledai dar nepradės tirpti. Iškart patiekite.
Ledai su karšta uogiene
1 dėžutė vanilinių ledų, 200 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, 0,5 trintų braškių uogienės, truputis raudonųjų serbentų papuošimui.
Išplakite grietinėlę su cukrumi. Į indelius dėkite po 4 ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius. Papuoškite raudonaisiais serbentais. Prie ledų patiekite karštą uogienę. Ją užpilkite prieš pat valgydami ledus.
Ledų kremas su juodaisiais serbentais
0,5 kg plombyro ledų, 1 l juodųjų serbentų, 200 g grietinėlės, 4 šaukštai cukraus, 6 šaukštai romo, konjako ar bet kokio uogų likerio, susmulkintų pistacijų papuošimui.
Kremą reikia paruošti greitai, kad ledai nespėtų ištirpti. Juoduosius serbentus nuplaukite, nusausinkite, sumaigykite grūstuvu ir sumaišykite su alkoholiu. Suplakite pasaldintą grietinėlę. Ledus sumaišykite su grietinėle ir 2/3 gautos masės sumaišykite su uogomis.
Į ledaines dėkite kremą su juodaisiais serbentais. Ant viršaus dėkite po 2-3 šaukštus kremo be serbentų ir papuoškite susmulkintais pistacijų riešutais.