Jums reikės:
5 kg žąsies, 200 g džiovintų abrikosų, 200 g džiovintų slyvų, 200 g džiovintų kriaušių, 100 g razinų, 100 g džiovintų obuolių, 4 riekelių juodos duonos, 4 svogūnų, cinamono, druskos, pipirų, aliejaus.
Kaip gaminti:
Žąsį įtrinkite druska, pipirais ir laikykite per naktį. Keptuvėje su aliejumi pakepkite susmulkintus svogūnus, pabarstykite cinamonu, druska, atskirai pakepkite kubeliais supjaustytą duoną. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, didesnius susmulkinkite (abrikosų, slyvų nesmulkinkite). Įdarą sumaišykite, prikimškite žąsį, užsiūkite ir kepkite 3-3,5 val. palaistydami susidariusiomis sultimis. Patiekite su įvairiais vaisiais, svogūnais, salotomis.
Skanaus!