Jums reikės:
500 g kalakutienos, 3 riekutės batono, 50 g grietinėlės, 10 g kmynų, 100 g sviesto, 3 kiaušinių, 150 g baltų džiūvėsėlių, 100 g grietinės, trupučio druskos ir pipirų, aliejaus dešrelėms kepti.
Kaip gaminti
Kalakutieną sumalkite, įmuškite kiaušinį, įberkite kmynų, įdėkite grietinėlėje išmirkytas batono riekeles, įberkite druskos bei pipirų. Tada viską dar kartą sumalkite ir iš gauto faršo suformuokite dešreles. Jas apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintuose riebaluose, kol gražiai pagels. Apkepusias dešreles sudėkite į puodą, užpilkite grietine ir truputį patroškinkite. Patiekite su bulvių koše arba virtomis bulvėmis, papuoškite žalumynais.
Skanaus!