Jums reikės:
1 vištos, 500 g kiaulienos, 2 kiaušinių, 100 g grietinėlės, 300 g fermentinio sūrio, 500 g sūdytų išmirkytų baravykų arba kitokių grybų, 0,5 stiklinės saulėgrąžų, 5 šaukštai džiūvėsėlių, paukštienos prieskonių, druskos, trupučio aliejaus skardai patepti, 1 svogūno.
Padažui: 1 indelis majonezo, 1 indelis krienų.
Kaip gaminti:
Nunerkite vištos odą palikdami tik sparnelius ir šlauneles. Odą įtrinkite prieskoniais ir palikite 2 val. Iš vištienos išrinkite kaulus. Krūtinėlę supjaustykite kubeliais, o likusią vištieną sumalkite. Į faršą įmaišykite išplaktus kiaušinius, grietinėlę, suberkite kubeliais supjaustytą fermentinį sūrį bei grybus, suberkite saulėgrąžas. Viską paskaninkite paukštienos prieskoniais ir gerai išmaišykite. Taip paruošto faršo prikimškite vištą ir ją užsiūkite. Kepkite 200-220°C temperatūros orkaitėje apie 1,5 val. Iškepusią vištą 10-15 min. atvėsinkite ir tuomet paslėkite. Patiekdami papuoškite baravykais, saulėgrąžomis, salotų bei petražolių lapeliais. Patiekite su majonezo ir krienų padažu.
Skanaus!