Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keptų burokėlių salotos

3 nedideli burokėliai, 10 vynuoginių pomidorų, 50 g ožkų sūrio, 2 šaukštai kedrų arba smulkintų graikinių riešutų, skiltelė česnako, šaukštas balzaminio acto, šaukštelis alyvuogių aliejaus, šviežių svogūnų laiškų arba petražolių, pipirų ir druskos.
Keptų burokėlių salotos
Keptų burokėlių salotos / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Salotos Burokėliai

Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, – apie valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais.

Keptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytų česnakų. Palaikykite apie 20 minučių, kad užpilas įgautų česnakų skonį. Česnakų gabalėlius išgriebkite.

Lėkštėje išdėliokite burokėlių griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite užpilu, apibarstykite smulkintu ožkų sūriu, kedrų riešutais (juos pirmiau trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje) ir kapotais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais. Tiekite su balta bandele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų