Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, – apie valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais.
Keptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą ir alyvuogių aliejų, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, įmaišykite smulkiai pjaustytų česnakų. Palaikykite apie 20 minučių, kad užpilas įgautų česnakų skonį. Česnakų gabalėlius išgriebkite.
Lėkštėje išdėliokite burokėlių griežinėlius ir pomidorų puseles, apšlakstykite užpilu, apibarstykite smulkintu ožkų sūriu, kedrų riešutais (juos pirmiau trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje) ir kapotais svogūnų laiškais arba petražolių lapeliais. Tiekite su balta bandele.