Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Siūlome išbandyti naują receptą!
Kepta nugarinė
Kepta nugarinė / „Kotanyi“ nuotr.

Reikės: 180–200 g kiaulienos nugarinės su kauliuku, druskos, pipirų, 20 g aliejaus, 15 g tarkuoto sūrio „Gojus“/„Džiugas“, 10 g sviesto,15 g džiūvėsėlių, 5 g (viena skiltelė) česnako, 2 g (vienas šaukštas) kapotų petražolių,100 g šaldytų brokolių, 10 g migdolų drožlių, 15 g sviesto.

Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaustome mėsą bent 2 cm, kad atrodytų estetiškai. Mėsą pabarstome prieskoniais ir apkepiname keptuvėje po 2 min. iš abiejų pusių.

Pasigaminame masę, kurią dėsime ant kiaulienos: sumaišome džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir sviestą. Gautą masę dedame ant apkeptos kiaulienos ir paskirstome tolygiai. Pašauname į 180°C temperatūros orkaitę 4–5 min., kad apskrustų.

Keptuvėje svieste apkepame atšildytus brokolius su migdolų drožlėmis. Kepiname, kol migdolai įgaus aukso spalvą. Pabarstome druska, pipirais pagal skonį.

Į lėkštę dedame kiaulieną, šalia išdėliojame brokolius, ant jų užbarstome migdolų drožles.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos