Kiek laiko virškinami populiariausi maisto produktai?
Viena valanda
Jei norite trumpam padovanoti organizmui reikalingos energijos kiekį, virtuvėje ieškokite pieno, pomidorų, avokadų, greipfrutų, apelsinų ir vynuogių. Pusryčiams tiks greitai ir lengvai virškinami skystai virti kiaušiniai, pietums – dubenėlis karšto sultinio. Vyšnios, trešnės, avietės ir mėlynės –
uogos, kurias mūsų organizmas suvirškins per vieną valandą.
Dvi–trys valandos
Per tokį laiką organizmas pajėgus suvirškinti įvairias daržoves: bulves, morkas, burokėlius, moliūgus, porus, kopūstus ir cukinijas. Toliau – eilė vaisiams: obuoliams, kriaušėms, slyvoms, persikams, ananasams ir abrikosams. Dvi tris valandas taip pat virškinama juoda duona, liesa žuvis, arbata ir kava be pieno.
Keturios valandos
Prisėdote dirbti prie kompiuterio ekrano ir galvojate apie tai, kaip būtų šaunu alkio nejausti bent keturias valandas? Vadinasi, artimiausios maitinimo įstaigos meniu jums reikės ieškoti vištienos, jautienos, rūkytos mėsos, silkės arba kitos riebesnės žuvies gaminių. Tiek pat laiko organizme yra virškinami riešutai, baklažanai, svogūnai, paprikos bei lęšiai.
Penkios–septynios valandos
Daugiausia darbo skrandis turi virškindamas šiuos maisto produktus: keptą antį ir žąsį, laukinių gyvulių mėsą, lašinius, ankštines daržoves, grybus bei šprotus, kuriuos organizmui „įveikti“ kartais prireikia net ir aštuonių valandų. Skrandį ypač apsunkinančio maisto nerekomenduojame valgyti prieš naktį, karštomis vasaros dienomis arba judraus poilsio metu.