Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mairūno receptai: bulgariškas sluoksniuotis (nuotraukos)

Šiandien siūlau pasigaminti klasikinį bulgarų ir graikų virtuvės patiekalą – musaką. Skirtumas tarp bulgariškos ir graikiškos musakos nėra didelis, graikai paprastai į sluoksniuotį deda baklažanus, o bulgarai bulves.
Orkaitėje kepkite maždaug 20 minučių
Bulgariškas sluoksniuotis / Mairūno/15min.lt nuotr.

Šis nesudėtingai pagaminamas patiekalas patiks tiems, kas mėgsta pvz. lazaniją ar pastą su Bolonės padažu.

4 asmenims pamaitinti reikės:

500 g jautienos faršo,

1 vidutinio dydžio svogūno,

1 skiltelės česnako,

6-7 bulvių,

1 nedidelės (400 g) skardinės luptų pomidorų savo sultyse,

1 didelės morkos,

2 šaukštų alyvuogių aliejaus,

Druskos, maltų juodųjų pipirų ir saujos kapotų petražolių

Padažui reikės šių produktų:

1 valg. šaukšto sviesto,

2 valg. šaukštų miltų,

200 ml pieno,

2 kiaušinių,

3-4 valg. šaukštų tarkuoto kieto fermentinio sūrio,

Druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Pirmiausia paruoškite musakos mišinį. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai bus įgavę gražią auksinę spalvą, dėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio.

Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles, druską ir pipirus. Jeigu mėgstate aštresnius skonius – galite įberti nedidelį žiupsnelį čili arba kajeno pipirų. Viską gerai gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol bulvės bus minkštos.

Tuo pačiu paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite pieno. Kai masė sutirštės – nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį ir po žiupsnelį druskos ir pipirų.

Dabar musakos mišinį perdėkite į orkaitei pritaikytą kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Pašaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 20 minučių. Pabaigę šį procesą leiskite truputį sluoksniuočiui „pailsėti“ šiltoje orkaitėje, apie 10-15 minučių. O tuomet jau valgykite.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų