Šis nesudėtingai pagaminamas patiekalas patiks tiems, kas mėgsta pvz. lazaniją ar pastą su Bolonės padažu.
4 asmenims pamaitinti reikės:
500 g jautienos faršo,
1 vidutinio dydžio svogūno,
1 skiltelės česnako,
6-7 bulvių,
1 nedidelės (400 g) skardinės luptų pomidorų savo sultyse,
1 didelės morkos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
Druskos, maltų juodųjų pipirų ir saujos kapotų petražolių
Padažui reikės šių produktų:
1 valg. šaukšto sviesto,
2 valg. šaukštų miltų,
200 ml pieno,
2 kiaušinių,
3-4 valg. šaukštų tarkuoto kieto fermentinio sūrio,
Druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Pirmiausia paruoškite musakos mišinį. Didelėje gilioje keptuvėje apkepkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai bus įgavę gražią auksinę spalvą, dėkite jautienos faršą. Kepkite, kol nebeliks mėsos raudonio.
Tuomet dėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambia tarka sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, sukapotas petražoles, druską ir pipirus. Jeigu mėgstate aštresnius skonius – galite įberti nedidelį žiupsnelį čili arba kajeno pipirų. Viską gerai gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol bulvės bus minkštos.
Tuo pačiu paruoškite padažą. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite. Įpilkite pieno. Kai masė sutirštės – nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį ir po žiupsnelį druskos ir pipirų.
Dabar musakos mišinį perdėkite į orkaitei pritaikytą kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Pašaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 20 minučių. Pabaigę šį procesą leiskite truputį sluoksniuočiui „pailsėti“ šiltoje orkaitėje, apie 10-15 minučių. O tuomet jau valgykite.
Skanaus!