Mano šiandien siūlomas variantas – su kalakutiena. Be abejo, pirmiausia šiam patiekalui reikia nusipirkti tinkamų ryžių. Idealiai tinka „Arborio“, „Carnaroli“ arba „Vialone Nano“ ryžiai.
Bent porą paminėtų rūšių galima rasti ir mūsų prekybos centruose. Šie ryžiai patiekalui tinka geriausiai, nes juose daug krakmolo, kuris, susimaišęs su sultiniu, sulipina ryžių grūdelius.
Beje, ryžių nereikia plauti – dings dalis krakmolo.
Norint sočiai pamaitinti 4 asmenis reikės:
500 g kalakutienos,
250 g ryžių,
1 l sultinio (puikiai tinka daržovių),
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 saliero stiebelių,
1 vidutinio dydžio saldžiosios paprikos,
100 g žaliųjų (šaldytų) žirnelių,
alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštų grietinės.
Pirmiausia gilioje keptuvėje pakepinkite pjaustytą svogūną ir kapotas česnako skilteles. Tuomet dėkite nedideliais kubeliais pjaustytą kalakutieną (ją galima šiek tiek apibastyti paukštienos prieskoniais) ir kepkite 4–5 minutes.
Kai mėsa nebebus rožinė, suberkite pjaustytus salierus ir papriką. Viską pakepinkite dar bent 3 minutes, o tada berkite ryžius ir užpilkite sultiniu.
Kai masė užvirs, keptuvės neuždenkite ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių. Jei pradės trūkti skysčio, galima įpilti šiek tiek vandens arba baltojo sauso vyno.
Galiausiai suberkite žirnelius ir patiekalą ant ugnies palikite dar 10 minučių. Galiausiai įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais.
Skanaus!