Nors toks derinys skamba kiek neįprastai, mėgstantiems ne vien tradicinius patiekalus pamėginti iš tiesų verta.
4 asmenims pamaitinti reikalingi pagrindiniai produktai:
800 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulų ir odos,
200 g brokolių (ekonomiškiau pirkti šaldytus),
vištienos marinatas.
Pirmiausia reikia paruošti vištienos marinatą. Be abejo, galima jį nusipirkti jau paruoštą parduotuvėje, skubant tai ne pati blogiausia išeitis, bet savaitgalį, kai laiko yra truputį daugiau, marinatą galima pagaminti patiems.
Marinatui paruošti reikia:
1 valg. šaukšto medaus,
50 ml gazuoto mineralinio vandens,
1 valg. šaukšto baltojo vyno acto,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 arbatinio šaukštelio džiovintos rūkytos paprikos,
žiupsnelio džiovintų čiobrelių ir druskos.
Dubenyje gerai išmaišę visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Kuo ilgiau turėsite kantrybės marinuoti mėsą, tuo ji bus skanesnė. Trumpiausias rekomenduotinas laikas – pusė valandos.
Kai mėsa bus pakankamai pabuvusi marinate, ją ištraukite, popieriniu rankšluosčiu šiek tiek nusausinkite, dėkite į atvirą kepimo indą (aliejumi jo tepti nereikia, nes mėsytė šiek tiek pariebinta marinatu) ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kuo mėsą būsite ilgiau marinavę, tuo ji trumpiau keps. Vidutinio karštumo (180 laipsnių) orkaitėje ji iškeps per 30–40 minučių. Kai mėsai kepti bus likusios 5–7 minutės, ant jos sudėkite brokolius. Jei naudosite šviežius brokolius, reikės šiek tiek daugiau laiko, kol jie suminkštės. Šaldytiems užteks 5–7 minučių.
Garnyrui tiktų kukurūzų košė arba ryžiai, sumaišyti su šlakeliu citrinų sulčių ir kapotais žalumynais.
Tiems, kas ryšis pabandyti šiek tiek egzotiškesnį patiekalo variantą, kaip jau minėjau, siūlau mandarinų ir kriaušių padažą:
Padažui reikia:
4 mandarinų,
1 kriaušės,
1 valg. šaukšto citrinos sulčių,
50 g apelsinų sulčių,
žiupsnelio druskos ir cukraus (pagal skonį)
2 valg. šaukštų saldaus aitriųjų paprikų padažo
Nuluptų mandarinų skilteles ir smulkintą kriaušę dėkite į neprisvylantį prikaistuvį, užpilkite citrinų ir apelsinų sultimis, uždenkite ir pavirkite, kol vaisiai suminkštės ir paleis sultis. Tai truks ne daugiau nei 10–12 minučių. Tuomet dar karštą masę perdėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Tyrę vėl perpilkite į prikaistuvį, pagal skonį įdėkite druskos ir cukraus, saldaus aitriųjų paprikų padažo. Viską gerai išmaišykite. Padažas paruoštas. Pašlakstykite juo vištieną ir brokolius.
Skanaus!