Mairūno receptai: kepta žuvis su traškia migdolų plutele (nuotraukos)

Tam tikra prasme tapau reklamos auka. Gerąja prasme. Matytas skelbimas žurnale, kad lietuviai per metus suvalgo labai mažai žuvies, pamėtėjo idėją šį kartą ruošti patiekalą iš žuvies.
Kepta žuvis su traškia migdolų plutele
Kepta žuvis su traškia migdolų plutele / Mairūno/15min.lt nuotr.

Pasirinkau visų parduotuvių šaldytuvuose esančią pangasijų filė. Jei nemėgstate šios žuvies, puikiai tiks jūros ešerių filė.

4 asmenims pamaitinti reikės:

4 gabaliukų (maždaug po 150 g) žuvies filė,

60 g migdolų drožlių,

1 kiaušinio,

4 šaukštų miltų,

aliejaus, druskos ir pipirų

Pirmiausia žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Jei naudosite pangasijas, keletą minučių palaikykite apšlakstę citrinų sultimis. Kartais šios žuvys turi ne visiems priimtiną poskonį. Tuomet gabaliukus pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais bei ruoškite keptuvę.

Kol įkais aliejus, žuvį apvoliokite miltuose. Jų perteklių nupurtykite. Miltuotą žuvį merkite į kiaušinio plakinį ir gausiai apvoliokite migdolų drožlėse.

Kiekvieną žuvies pusę kepkite 4 minutes, kol riešutai kaip reikiant apskrus.

Garnyrui prie šios žuvies itin skanu patiekti trintas bulves, virtas su morkomis daržovių sultinyje ir pagardintas trupučių tarkuotų muskatų riešutų bei kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis